viernes, diciembre 28, 2007

La Trapera con Gabinete Caligari


rockviu | Actualitat | divendres, 28 de desembre de 2007 | 00:38h
Titot i Raphael, Plaza de Oriente (Madrid), 27 de desembre de 2007

El festival “Passi’ho bé i moltes gràcies” va ser tot un èxit en la seva primera jornada celebradat ahir a la Plaça d’Oriente de Madrid i avui tindrà la seva gran nit a les fonts de Montjuic de Barcelona. Un festival nascut arran de la recent proclamada independència de Catalunya que ha tingut una gran rebuda per part d’Espanya.

Al festival de la independència catalana celebrat ahir a Madrid es van poder veure duets inèdits com el de Raphael i Titot cantant “Escándalo” (a la foto) o Jofre Bardagí i Loquillo fent seu el “Escupe a la bandera” d’Eskorbuto. Fermín Muguruza va fer un trio d’alçada amb Bertín Osborne i Berta recordant aquell històric “Revuelta en el frenopático” de Kortatu, mentre que els reunificats KOP van recordar “Sols els poble salva el poble” juntament amb Melendi i Mägo de Oz. 

La Banda Trapera del Río amb Josep Thió a la guitarra (substituint al desaparegut Tío Modes) va cantar juntament amb Gabinete Caligari “Ciutat podrida”. Per la seva banda Alaska i Guillermina Mota ho va fer amb els Duble Buble amb la cançó “Clava’t”. 

Pemi Fortuny va tornar de la seva missió humanitaria a Sierra Leone per cantar “Las tetas de mi novia” al costat dels gallecs Siniestro Total. L’osonenc Pep Sala —que va voler convidar als seus amics de l’ànima (Eric Clapton, Robbie Robertson, Pete Doherty, Bob Dylan o Keith Richards) però per incompatibilitat d’agendes no van poder venir— finalment va fer un emotiu “Boig per tu” acompanyat per Ecos del Rocío y Cantores de Híspalis. 

Es calcula que prop de mig milió de madrilenys es van aplegar a la Plaça d’Oriente sota la gran estelada que penjava del màstil de la bandera. Tots els artistes amb els mocadors a la mà van interpretar plegats la clàssica havanera “El meu avi” i, a la recta final, “L’hora dels adéus” cantada per Plàcido Domingo, Il Divo, Isabel Pantoja, l’Escolania de Montserrat, Núria Feliu i Josep Carreras agafats de la mà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario