martes, febrero 09, 2010

25 març, la Trapera a les Rambles (català)

http://www.rambleros.info/espectacles/trapera_rio/
La banda trapera del río - Morfi Grei

La Banda Trapera del Río, sorgida a Cornellà a mitjans dels 70 va ser producte de la marginació que vivien els barris perifèricos del tardofranquisme, la resposta de joves que no es rendien a aquesta situació i reivindicaven el rock davant l’escena laietana, tan pendent del jazz de fusió i la salsa.
La seva existència va ser també una explosió de coratge contra el sistema i d’incorrecció política. Els seus no es van vendre bé en el seu moment, però avui són celebrats com a pioners del punk-rock hispà. Malgrat la mort del seu carismàtic guitarrista Modesto Agriarte, l’any passat van tornar als escenaris per fer una gira, truncada per la greu malaltia del bateria i membre fundador Juan Pulido. Els quedava l’espina d’una actuació a Barcelona, on no actuen des de les festes de la Mercè de 1979 (NOTA: no és cert, va haver, que recordi ara, les actuacions al Garatge Club al 93) .
Ara es presenta l’oportunitat en ple territori rambler, amb el seu líder Morfi Grei al capdavant, com en els seus bons tiemps. És la celebració del manteniment d’una llegenda que es va basar en la denúncia i en la forja d’un rock’n’roll autòcton que no va dubtar a integrar-se, com ho demostra l’himne «Ciutat Podrida», primer tema punk en català.
Aquest serà l'escenari per l'ocasió, dintre de la programació de "Rambleros - Rebels amb causa"

No hay comentarios:

Publicar un comentario